Stopa registrirane nezaposlenosti za lipanj 18,6 posto

Bez autora
Jul 23 2013

Stopa registrirane nezaposlenosti u Hrvatskoj je za lipanj ove godine iznosila 18,6 posto. To je za jedan postotni bod manja stopa registrirane nezaposlenosti nego za svibanj za koji je iznosila 19,6 posto. Lipanj je tako četvrti mjesec zaredom da se smanjuje registrirana stopa nezaposlenosti na što utječe i sezonalnosti hrvatskog tržišta rada. No, na godišnjoj je razini stopa registrirane nezaposlenosti za ovogodišnji lipanj u odnosu na isti mjesec prošle godine veća za 1,3 postotna boda. Krajem lipnja ove godine u evidenciji Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje bilo je registrirano 318.110 nezaposlenih osoba. U usporedbi sa svibnjem broj nezaposlenih smanjio se za 4,5 posto ili za 15.139 osoba.

Stopa registrirane nezaposlenosti za lipanj 18,6 postoStopa registrirane nezaposlenosti u Hrvatskoj je za lipanj ove godine iznosila 18,6 posto, objavio je danas Državni zavod za statistiku.

To je za jedan postotni bod manja stopa registrirane nezaposlenosti nego za svibanj za koji je iznosila 19,6 posto.

Lipanj je tako četvrti mjesec zaredom da se smanjuje registrirana stopa nezaposlenosti na što utječe i sezonalnosti hrvatskog tržišta rada.

No, na godišnjoj je razini stopa registrirane nezaposlenosti za ovogodišnji lipanj u odnosu na isti mjesec prošle godine veća za 1,3 postotna boda.

Krajem lipnja ove godine u evidenciji Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje bilo je registrirano 318.110 nezaposlenih osoba.

U usporedbi sa svibnjem broj nezaposlenih smanjio se za 4,5 posto ili za 15.139 osoba.

Na godišnjoj razini pak, u odnosu na lipanj prošle godine, broj nezaposlenih u ovogodišnjem je lipnju bio veći za 7,9 posto ili 23.233 osobe.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik